Nieuws

Rotterdam moet groene oase worden

De gemeente Rotterdam werkt samen met bewoners, bedrijven en partners hard om de stad te vergroenen. Het is doel is uiteindelijk twintig hectare extra groen. Inmiddels is 8,9 hectare gerealiseerd.

In het gemeentelijk actieplan ‘Rotterdam gaat voor groen’ staat hoe Rotterdam de 20 hectare extra groen (oftewel 40 voetbalvelden) voor elkaar wil krijgen. In de plannen om de buitenruimte te onderhouden of opnieuw in te richten, heeft de gemeente voor 5,1 hectare aan extra groen ingepast. Een deel ervan is vorig jaar aangelegd, het meeste wordt de komende twee jaar buiten zichtbaar. Bewoners in Kralingen, Oude Westen en Delfshaven hebben hun buurt flink vergroend. Aan zes scholen is subsidie toegekend voor het groener en klimaatvriendelijker maken van hun schoolplein. En de aanleg van groene daken blijkt populair. Er kwam 2,8 hectare bij op bijvoorbeeld het dak van de Hogeschool Rotterdam en in de Robert Fruinstraat.

'Meer groen is altijd goed'

Ook in 2020 wordt gewerkt aan het groene doel. Rooftop Revolution stimuleert, samen met de gemeente, bewoners in vier wijken hun platte daken gezamenlijk aan te pakken. In de Spaanse Polder gaan Verstegen Spices & Sauces en SEW-Eurodrive aan de slag met vergroening van hun bedrijventerrein. Opzoomer Mee daagt bewoners uit hun tuin groener te maken. Dit jaar komt er weer subsidie voor de aanleg van groenblauwe schoolpleinen. Wethouder Bert Wijbenga: "Rotterdam laat zich van haar sterkste kant zien. Bewoners, bedrijven en verenigingen doen met ons mee om Rotterdam groener te maken. Mijn doelstelling van 20 hectare groen erbij, moet met deze inzet zeker te halen zijn. Overigens wat mij betreft niet de eindstreep. Meer groen is altijd goed!"

Lees hier meer over het actieplan ‘Rotterdam gaat voor groen’ 

Deel dit artikel