Nieuws

CorTen brug voor BUGA te Havelberg

Streetlife feliciteert de Duitse Hanzestad Havelberg met het gastheerschap van de Bundes Gartenschau 2015 (BUGA). Speciaal voor deze gelegenheid is een 40 meter lange Streetlife Crossline brug geplaatst over de Flethe dalweg.

De BUGA 2015 spreidt zich uit over vijf steden, alle liggende aan rivier de Havel. Het stroomgebied van de Havel en de Elbe is door de eeuwen heen gevormd tot een landschap met stromen en meertjes, heuvels en dalen. De meer dan duizend jaar oude Hanze- en Domstad Havelberg is ontstaan op een eilandje in de Havel, hetgeen typerend is voor het landschap in de regio.


De indrukwekkende St. Marien Dom met kloostertuin en de BUGA showtuinen zijn van elkaar gescheiden door het Flethedal. De aanleg van een brug maakt een rondgang langs de beide showlocaties mogelijk. De brug is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Streetlife en de organisatie van de BUGA 2015, waarin de plannen voor een tijdelijke verbinding permanent zijn geworden.
 

De opgave was een brug te vinden in harmonie met het beschermde stadsgezicht en een grote overspanning. De CorTen Crossline brug uit de Streetlife Collectie Bruggen & Dekken voldeed aan de wensen van de BUGA. Het designteam van Streetlife heeft deze brug op maat geëngineerd met een overspanning van veertig meter. De materialisatie van de brug is een combinatie van duurzame materialen zoals FSC© hardhout, Streetdeck®40, RVS en CorTen staal.
 

Het ontwerp van de CorTen Crossline combineert robuuste kaders met een transparante invulling van RVS spijlen geplaatst in wildverband. De schuin geplaatste ranke pijlers geven de brug een zwevend effect en benadrukken de natuurlijke hoogteverschillen in het rivierlandschap van de Havelregio. De warme tonen in het hardhout en CorTen staal zorgen voor de gewenste uitstraling en natuurlijke kleur.
 

Dit voorjaar is de CorTen Crossline brug in het bijzijn van diverse hoogwaardigheidsbekleders feestelijk geopend. De BUGA in de Havelregio is nog tot het najaar te bezoeken. De volledige Streetlife Collectie is online te vinden op de website.

Deel dit artikel