Nieuws

Muurkunstwerk tegen afvaloverlast Marnixplein

Je bekeken voelen is geen prettig gevoel, zeker als je iets doet wat eigenlijk niet door de beugel kan. Dat is het idee achter het nieuwe muurkunstwerk op het Amsterdamse Marnixplein. Priemende ogen moeten ervoor zorgen dat men minder afval op straat gooit.

Het Marnixplein lijkt soms wel op een vuilnisbelt. Heel vaak komt het voor dat rond de afvalbakken stapels vuilniszakken liggen. Een walhalla voor ratten en natuurlijk geen fraai gezicht. Een muurkunstwerk moet hier verandering in brengen.

 

Op het kusntwerk zijn vijf glurende buren te zien samen met een medewerker van de reinigingsdienst. De gemeente hoopt hiermee schoon gedrag uit te lokken. De gedachte is dat mensen die zich bekeken voelen, minder snel zullen overgaan tot slecht gedrag.

 

Het kunstwerk is niet het enige middel in de strijd tegen afvaloverlast. Zo wordt het plein opgeknapt door de straten grondig te reinigen en de bestrating te restaureren. Containers krijgen nieuwe stickers en de stoepranden krijgen gele markeringen om foutparkeren tegen te gaan.

 

Deel dit artikel