Nieuws

Mechelen krijgt nieuw groen woongebied

Op het terrein van het voormalig AZ Sint-Maarten in het Belgische Mechelen komt een nieuw woongebied, genaamd 'Maarten'. Op het terrein van circa 10.000 m2 komt een nieuw buurtpark en een verkeersvrije beweegvriendelijke leefstraat naar een ontwerp van OKRA Architecten.

Het groene woongebied ligt in het centrum van Mechelen, op zo'n 500 meter afstand van de historische binnenstad. Door de transformatie naar woongebied komt de locatie op nieuw tot leven. Het is een uitgelezen kans om de locatie om te vormen tot actieve en groene stadsruimte waar iedereen kan wandelen, ontspannen, werken en wonen. Centraal in de ontwikkeling is een nieuw buurtpark. Verder wordt in het gebied een autovrije leefstraat gerealiseerd waar duurzame stadsontwikkeling hand in hand gaat met spelen en ontmoeten. 


Het woongebied wordt klimaatadaptief ingericht als groene openbare ruimte met veel variatie in de beplanting en wadi's, wat bijdraagt aan de stedelijke biodiversiteit. De groene ruimtes staan in contact met andere groene plekken en lijnen, zoals de Leuvense Vaart. Ontharding en extra buffers voor regenwater zijn belangrijke uitgangspunten in het ontwerp. 

Deel dit artikel