Nieuws

Ontvang als eerste de Special Slimme en Gezonde Stad tijdens de Trenddag

Kom op 22 juni naar de Slimme en Gezonde Stad Trenddag en ontvang als eerste gratis de Special Slimme en Gezonde Stad, boordevol kennis en tools voor een gezonde, toekomstbestendige stad.

Steeds meer mensen wonen in de stad. De Rijksoverheid vindt het belangrijk dat inwoners van steden gezond kunnen wonen, werken en ontspannen. Hierbij horen onder andere een betere luchtkwaliteit, weinig geluidsoverlast en een slimme en gezonde inrichting van de stad. Schoner verkeer en vervoer helpen een stad gezonder te maken en ook kennis over luchtkwaliteit (fijnstof), geluid, verkeer en vervoer ondersteunt overheden en andere partijen maatregelen te nemen die de leefomgeving in de stad verbeteren. Het programma Slimme en Gezonde Stad (SGS) wil hieraan bijdragen.

Deel kennis met 200 professionals

Kom op 22 juni naar de Trenddag Slimme en Gezonde Stad in Utrecht om kennis te delen op gebied van slimme en gezonde steden. De Trenddag biedt u een programma met een reeks interessante onderwerpen zoals het adaptief vermogen van de gezonde stad, gegeven door Martin Knuijt. Naast de vaste plenaire onderdelen zijn er twee rondes van parallelsessies, waarbij u per ronde kunt kiezen uit vijf sessies. De dag wordt geheel op eigen wijze afgesloten door Utrechter Maarten van Rossem.


Lees hier het volledige programma van de Trenddag
»

Special Slimme en Gezonde Stad

Om nog beter de kennis en kunde die voortkomt uit het SGS-programma te delen, komt het ministerie van IenM met de Special Slimme en Gezonde Stad, in samenwerking met Acquire Publishing. Een magazine boordevol ambities, visies én tools om aan de slag te gaan met een duurzame toekomst voor uw stad.


Dus kom naar de
Trenddag Slimme en Gezonde Stad en neem gratis uw exemplaar mee van deze unieke special, met onder andere:

  • een interview met Chris Kuijpers, directeur-generaal Milieu en Internationaal bij het ministerie van IenM, over de ambities van programma Slimme en Gezonde Stad: “Gezondheid verdient een centrale plek in stedelijke ontwikkeling”;
  • de zes pilotsteden van SGS (Utrecht, Nijmegen, Eindhoven, Rotterdam, Schiedam en Groningen) aan het woord over hun projecten en ontwikkelingen binnen het SGS-programma;
  • 11 tools voor een toekomstbestendige stad waar gemeenten nu mee aan de slag kunnen, en;
  • columns van grote spelers op gebied van slimme en gezonde steden, zoals architect Marco Broekman en Anne van Strien (The Wise City).

Mede namens het ministerie van IenM en de SGS-pilotsteden heten wij u van harte welkom. Meld u nu aan!

Deel dit artikel