Nieuws

Arnhem legt gratis uiterwaardenpark aan

In Arnhem komt een uiterwaardenpark ter grootte van het Central Park in New York. Het park komt te liggen langs de zuidoever van de Rijn.

Er komt een nevengeul in het park te liggen, zodat de Rijn ten tijde van extreem hoogwater water kan afvoeren. Dit schrijft Wim Bekke van BJZ Nu. Het bijzondere van de aanleg van het park, is dat het de gemeente Arnhem niks gaat kosten. Dit is zo gekomen, omdat een deel van het gebied in het bezit is van KondorWessels Projecten. Deze ontwikkelaar geeft 130 hectare grond aan de gemeente.


In ruil daarvoor mag de ontwikkelaar aan de rand van het nieuwe natuurgebied 400 woningen bouwen. Een kwart van de woningen die er komen heeft de bestemming sociale huur en betaalbare woningen.

Jarenlange strijd

Het park strekt zich uit van oost naar west. Jarenlang is er strijd geweest over de bebouwing rondom de Rijnoever. In 2016 is hierover daarom een referendum gehouden. De conclusie die uit dit referendum kon worden getrokken, was dat de meerderheid (64%) van de inwoners van Arnhem voorstander was van de ontwikkeling van het gebied. 

Deel dit artikel