Nieuws

Nationaal Voetgangerscongres in 2020 naar Friesland

In 2019 was er geen nationaal voetgangerscongres, maar vond in oktober het internationaal Voetgangerscongres WALK21 plaats in Rotterdam. Volgend jaar strijkt dit internationale gezelschap neer in Seoul. Met de organisatie van het 3e Nationaal Voetgangerscongres blijft de voetganger ook in Nederland op een voetstuk staan. Op 8 oktober 2020 vindt het jaarlijkse Nationaal Voetgangerscongres plaats in Fryslân, in Leeuwarden.

Op dit congres is aandacht voor succesverhalen én plek voor uitdagingen op economisch, sociaal, ruimtelijk  gebied en op verkeers- en gezondheidsgebied. 


Gastheren provincie Fryslân en gemeente Leeuwarden verwelkomen het congres op 8 oktober 2020 met trots. “Gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder heeft de congresdatum al in haar agenda vastgelegd”, vertelt Sipke van der Meulen, van de provincie Fryslan enthousiast. Fokkens heeft Verkeer & vervoer, Recreatie & Toerisme en Ruimte in haar portefeuille.

Walkshops

Het programma krijgt de komende periode nadere invulling. Zeker is dat de bezoeker ook te voet,  tijdens een walkshop, met eigen ogen kan zien wat er mogelijk is als een stad zich inzet voor de voetganger: bewegen is goed voor de vitaliteit van het individu én van de stad. Door plaats te maken voor voetgangers kunnen auto’s minder prominent in het straatbeeld aanwezig zijn, creëren we ruimte voor groen en beleven we de ruimte anders, aldus Van der Meulen.


Mis het niet,  en reserveer deze datum alvast in uw agenda!

Deel dit artikel