Nieuws

Doe mee aan het monitoringstraject Energieakkoord-doelstellingen

Gemeenten, provincies en waterschappen kunnen weer meedoen met de monitoring van de Energieakkoord-doelstellingen voor openbare verlichting (OVL) en verkeersregelinstallaties (VRI’s).

U kunt de invullijst downloaden en deze na invullen weer eenvoudig uploaden voor 15 oktober 2018 via www.monitoringovlvri.nl. Het doel van de monitoring is om een goed beeld te krijgen van heel Nederland: hoeveel energie is er bespaard bij openbare verlichting en verkeersregelinstallatie, hoeveel OVL is energiezuinig en hoeveel OVL is voorzien van slim energiemanagement?

Lever een bijdrage aan betrouwbare cijfers

Als uw gemeente, provincie of waterschap geen energie heeft bespaard en óók als u al zoveel energie heeft bespaard dat u ten opzichte van 2013 niets meer kunt besparen, zijn uw gegevens van belang en kunt u gewoon meedoen. U wordt niet afgerekend op uw individuele resultaten; het gaat om een bijdrage aan juiste en betrouwbare cijfers voor heel Nederland. 

Voordelen deelname monitoringstraject

Deelname aan het monitoringstraject levert uw gemeente, provincie en waterschap verschillende voordelen op. Zo krijgt u actuele kengetallen over de energieprestaties van uw installaties. Daarnaast weet u precies hoeveel van uw openbare verlichting energiezuinig is of voorzien van slim energiemanagement. Ook kunt u eenvoudig vergelijken met het landelijke gemiddelde of met andere organisaties.

Rijkswaterstaat monitort de voortgang van de Energieakkoord-doelstellingen voor OVL en VRI’s. Zij werken nauw samen met de NSVV en het IGOV. Ziut Advies, specialist op dit terrein, is in 2014 na een aanbesteding door RWS, met advisering van het IGOV, geselecteerd om de monitoring te verzorgen. Alleen als u daar toestemming voor geeft, worden de individuele gegevens van uw gemeente, provincie of waterschap gepubliceerd in de Klimaatmonitor.

Deel dit artikel