Nieuws

Omvormingsplan beplanting Leersum

De beplanting binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug voldoet niet meer aan de huidige maatstaven. Daarom ontwikkelden Tim Nuiten van de Hogeschool HAS Den Bosch en Maarten Klein van HAS Kennis Transfer in opdracht van de gemeente een omvormingsplan.  

Omvormingsplan beplanting Leersum

 

Gebrek aan eenheid


Dit omvormingsplan is gericht op de groenvoorziening in de Koningin Wilhelminalaan en de Dreef in Leersum. HAS Kennis Transfer contracteerde de opdracht bij gemeente Utrechtse Heuvelrug. Er is hier geen sprake van eenheid in het straatbeeld en de beheerkosten voor de gemeente zijn hoog. Volwassen bomen veroorzaken problemen in de straat en er is een gebrek aan kleur. Bovendien wil de gemeente bezuinigen op het onderhoud van de openbare ruimte.


Beplantingsvisie


In een beplantingsvisie, opgesteld door Nuiten en Klein, zijn de meningen en visies van de gemeente en de bewoners uitdrukkelijk meegenomen. Er is een groeninventarisatie gemaakt en er zijn richtprijzen opgesteld voor de aanleg en het onderhoud van beplantingtypen. Voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug lijkt het bosplantsoen de goedkoopste optie. Deze adviezen zijn door Nuiten en Klein verwerkt in een omvormingsplan dat moet leiden tot een eenheid in het straatbeeld en lagere beheerkosten.

Bedrijfsopdracht


Studenten die afstuderen aan de HAS Den Bosch moeten een bedrijfsopdracht uitvoeren. Hierbij investeert de opdrachtgever in het projectresultaat en de daarvoor benodigde expertise en tijd van één of meer adviseurs. Van de studenten wordt een professionele houding verwacht. Studenten die afstuderen leren op deze manier op een professionele manier met anderen samen te werken en krijgen inzicht in hun eigen kwaliteiten.

bron: Groene Kennis Coöperatie
Copyright ©2010 AgriHolland B.V.

 
 

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel