Nieuws

Kick off Technasium Top Award

De Technasium Top Award gaat op 2 oktober van start. Tijdens de Beurs Elektrotechniek krijgen de deelnemende technasia officieel de opdracht van het IGOV overhandigd.

De Technasium Top Award  is een landelijke wedstrijd voor havo en vwo leerlingen die het technasium volgen. Het technasium is een onderwijsstroom waarbij bètatechnisch onderwijs centraal staat. De leerlingen op het technasium volgen allemaal het vak Onderzoek en Ontwerpen waarbij ze in projectteams van 3 of 4 leerlingen echte vraagstukken uit de wereld van bèta en techniek naar eigen inzicht mogen oplossen. Ze werken hieraan in een periode van 7 weken, 5 à 6  lesuur per week. De leerlingen in klas zijn 12-­13 jaar oud. Meer informatie kun je vinden op: www.technasium.nl


De opdracht van IGOV Innovatie Platform

De opdrachtgever wenst een lichtconcept voor de publieke ruimte, dat er voor kan zorgen dat het licht zich aanpast aan de behoefte van wat er op het moment van de dag nodig is. Het lichtconcept draagt er aan bij dat de gebruikers van de publieke ruimte geen lichthinder ervaren, zich fijn en veilig voelen en goed kunnen functioneren.  Het lichtconcept vraagt zowel om een lichtbeeld als een lichtinstrument.
 

Leden van IGOV en IGOV Innovatieplatform worden opgeroepen zich aan te melden als coördinator en/of jurylid voor de Technasium Top Award. Deze wedstrijd voor HAVO en VWO leerlingen gaat dit najaar van start.

 

De coördinator fungeert als vraagbaak voor de leerlingen en is samen met IGOV verantwoordelijk voor de organisatie van een startbijeenkomst voor de deelnemende scholen in de regio. Tijdens deze bijeenkomst overhandigt de coördinator formeel de opdracht aan de leerlingen.Juryleden beoordelen de inzendingen van de leerlingen tijdens tien regiofinales en de landelijke finale.
 

Heb je vragen of  interesse om coordinator en/of jurylid te zijn mail dan naar: innovatieplatform@igov.nl

Deel dit artikel