Nieuws

Zo gaan kraaien sigarettenpeuken opruimen

Uitgetrapte sigarettenpeuken op de grond: elke stad heeft ermee te maken. Het ziet er niet alleen vies uit, de filters zijn ook nog eens heel slecht voor het milieu. Twee jonge Nederlandse ondernemers denken in kraaien de oplossing te hebben gevonden.

Het idee is dat kraaien zo op te voeden zijn dat ze sigarettenpeuken opruimen in ruil voor een beloning in de vorm van eten. Hiervoor wordt een zogenaamde Crowbar gemaakt. Een speciale prullenbak waar kraaien de peuken in gooien. Een machine herkent dit en geeft als beloning voedsel terug. 

 

De ondernemers Ruben van der Vleuten en Bob Spikman hebben de Crowbar al ontworpen en gebouwd maar moeten het plan nog wel testen met de kraaien. Tevens moet nog onderzocht worden of de kraaien niet ziek worden van het oprapen van de peuken.

 

Van der Vleuten en Spikman wilden hun idee eerst uitvoeren met duiven, stadsvogel nummer 1. Deze dieren bleken echter te dom. In tegenstelling tot kraaien die erg intelligent zijn. Het is nog niet bekend of en wanneer de Crowbar in het straatbeeld zou kunnen verschijnen.

 

Lees ook het uitgebreide interview dat dagblad Trouw had met Van der Vleuten en Spikman

Deel dit artikel