Nieuws

Herinrichting Leidseplein vertraagd

Het duurt nog zeker vijf jaar voordat het Leidseplein in Amsterdam helemaal is opgeknapt. Daarmee wordt het op z’n vroegst 2016 voordat de bekende locatie met veel horecagelegenheden volledig is gerenoveerd. 

Herinrichting Leidseplein vertraagdPlanning


Maar zelfs 2016 wordt alweer een ‘zachte planning’ genoemd. Stadsdeel Centrum heeft gisteren 2016 gecommuniceerd uitgaande van het feit dat alles voorspoedig en zonder vertraging verloopt.


Hobbels


Belangrijke hobbel bij het project is de verplaatsing van de taxistandplaats. Die gaat zo goed als zeker naar de Leidsebrug nabij het American Hotel. De brug moet echter eerst worden gerenoveerd en dat kan niet eerder starten dan 2013. Pas als de taxi’s zijn verhuisd, is de rest van het plein aan de beurt. Horecaondernemers op het Leidseplein staan positief tegenover het plan van de gemeente om de taxistandplaats op het horecaplein te verplaatsen naar een andere locatie.

Leidseplein autovrij


De gemeente wil van het Leidseplein een voetgangersgebied maken. De taxistandplaats moet verdwijnen naar het Leidsebosje, de overkant daarvan of de PC Hoofstraat. Op het plein moet volgens een mobiliteitsdeskundige wel ruimte zijn voor tuktuks en fietstaxi’s. Horecaondernemers zijn blij met het voornemen het Leidseplein autovrij te maken.


DeLaMar


De directie van het recent geopende DeLaMar Theater aan het plein zegt teleurgesteld te zijn dat het nog lang duurt voordat alles geregeld is. In ruil voor een miljoeneninvestering van DeLaMar Theater zegde de gemeente toe haast te maken met de herinrichting van het Leidseplein.


Beter imago


Een aantal horecaondernemers, verenigd in het Leidsepleintje, wil het imago van hun werkgebied al lang verbeteren. Ze verspreidden ruim 25.000 gratis brochures, om het plein weer ‘op te hypen’ als uitgaanscentrum van niveau.

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel