Nieuws

Iedereen mag stadstuin aanleggen in Parijs

In Parijs is onlangs een wet aangenomen die ervoor zorgt dat iedereen een stadstuin(tje) mag aanleggen binnen de mogelijkheden van de stad. Tuinliefhebbers kunnen, nadat ze een vergunning hebben gekregen, geveltuintjes aanleggen, plantenbakken neerzetten daktuinen realiseren of hekwerken laten begroeien. Het doel van de Parijse burgermeester Anne Hidalgo is om in 2020 100 hectare ‘levende muren’ en groene daken te creëren, waarvan een derde wordt besteed aan stadslandbouw.

Met de nieuwe wet worden bewoners aangemoedigd om de tuinders van de Parijse openbare ruimte te worden. Ze moeten duurzame methoden hanteren door het gebruik van pesticiden te vermijden en biodiversiteit na te streven.

 

Een vergunning wordt in eerste instantie voor drie jaar afgegeven met de optie tot verlenging. Als een bewoner een vergunning krijgt toegewezen, ontvangt hij van de gemeente een ‘plantenkit’, met zaden en potgrond. De gemeente hoopt met dit project de leefbaarheid in de stad te verhogen en de kwaliteit van leven voor stadsbewoners te verbeteren.

Deel dit artikel