Nieuws

Projectteam Stadsbrug Nijmegen trapt WvdOR af

Projectteam Stadsbrug De Oversteek van Nijmegen realiseerde afgelopen jaar een uniek project; een brug, onderdeel van de stad en een monument in één. Projectleider René Duifhuizen en voorzitter van de beeldkwaliteitscommissie; architect en oud-rijksbouwmeester Jan Brouwer trappen de Week van de Openbare Ruimte (WvdOR) af. Niet alleen openen zij de eerste themadag Verharding & Infra op maandag 7 april, zij verzorgen ook een hands-on workshop.

In november 2013 werd de nieuwe Stadsbrug van Nijmegen geopend. Een vaste prijs in de aanbesteding, dialogen met een Beeldkwaliteitscommissie en een hechte samenwerking tussen gemeente, architect, ingenieurs en aannemer hadden geresulteerd in een ‘infratectuur’-project van internationale allure. En ondanks, of misschien wel dankzij deze onorthodoxe projectsturing, bleef het team 9 miljoen euro ónder budget.

 

Opening en workshop Aanbesteden en Sturen op Kwaliteit

Projectleider René Duifhuizen en de voorzitter van de beeldkwaliteitscommissie; architect en oud-rijksbouwmeester Jan Brouwer verzorgen op maandag 7 april een inspirerende opening van de themadag Verharding en Infra, de eerste van vijf themadagen die de Week van de Openbare Ruimte telt. Na deze opening in woord en beeld verzorgen zij tevens een praktische workshop Aanbesteden en sturen op kwaliteit.

 

Projectboek Meer dan een Brug gratis voor deelnemers

René Duifhuizen en Nicoline Mulder schreven een informatief en inspirerend boek over De Oversteek. “Deze brug is niet enkel een oeververbinding tussen twee delen van Nijmegen, maar zorgt voor mobiliteit, verbinding, stadsontwikkeling en verbroedering. De Oversteek is het resultaat van jarenlang denken, beslissen, samenwerken, creativiteit, hard werken, tegenslagen overwinnen en successen vieren. In Meer dan een Brug leest u over de taaie bestuurlijke processen, over waarom er geen tunnel is gegraven en over het werken met een geïntegreerd contract, de bijzondere manier van projectmanagement en over geldkwesties.” Deelnemers aan de themadag Verharding & Infra krijgen het boek ‘Meer dan een brug’ ter waarde van € 19,95 gratis mee naar huis.

 

Schrijf u nu in voor deze of de andere themadagen van de Week. Ga naar: www.wvdor.nl

Deel dit artikel