Nieuws

Aanleg parkachtig stadsplein Zwolle

Start aanleg van parkachtig stadsplein Zwolle De Potgietersingel en Blijmarkt in Zwolle gaan op de schop. De gemeente gaat van de twee ruimtes een groene entree voor de stad maken. Met name de Potgietersingel moet een parkachtige uitstraling krijgen.

Aanleg parkachtig stadsplein Zwolle

 

Oude allure terug


Wethouder Filip van As geeft het startsein voor de herinrichting van de Potgietersingel. Deze asfaltvlakte, waar nu nog ruimte is voor zestig parkeerplaatsen, krijgt z'n oude allure terug. Vroeger was het een park en voor een groot deel gaat de Potgietersingel dat weer worden. Veel groen met rond museum De Fundatie een vloer van natuursteentjes. Aan de Luttekestraatkant blijft ruimte voor auto's, maar dan wel voor de kortparkeervariant met stop & shopplekken. Om in te spelen op de toekomst komen er twee elektrische oplaadpunten. Door enkele kleine aanpassingen komt er wat lucht tussen de bomen en de struiken, waardoor de groenstrook langs de stadsgracht meer gaat lijken op park Eekhout.

Dertig bomen gekapt


Als eerste wordt begonnen met het eerste van zes zogenoemde werkvlakken. Het pad op het Bastion wordt versmald en deels verlegd en de parkeerplaatsen worden aangelegd. Verder bestaan de eerste werkzaamheden uit het aanleggen van natuursteen rond de Fundatie. Dit eerste deel van de herinrichting duurt tot eind oktober. Daarna is het volgende 'werkvak' aan de beurt. Tijdens de werkzaamheden blijven dertig parkeerplaatsen op de Potgietersingel en de Blijmarkt beschikbaar. Er worden dertig bomen gekapt. Ter compensatie worden dertig andere bomen herplaatst op de Potgietersingel.

Extra bezoekers museum


Als straks het Oog op museum De Fundatie staat zal dat zeker voor extra bezoekers zorgen. Onlangs ging lunchcafé Villa Suikerberg open. Met natuurwinkel Gooody Foods en het er boven gelegen appartementencomplex is sinds kort aan de waterkant al meer leven in de brouwerij.

Bron: de Stentor

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel