Nieuws

Zwolse straat loopt voorop met klimaatsensor

De Seringenstraat in Zwolle beschikt sinds zaterdag over een speciale klimaatsensor. Met de sensor kunnen bewoners van de Seringenstraat zelf eenvoudig de luchtkwaliteit, neerslag, verdamping, hitte en wind volgen.

Tijdens de Burendag legden de bewoners van de Zwolse straat geveltuintjes aan. De geveltuintjes zorgen niet alleen voor meer groen, maar maken ook deel uit van de maatregelen die bewoners nemen om de straat voor te bereiden op klimaatveranderingen. De geïnstalleerde klimaatsensor laat zien of de vergroening bijdraagt aan het verminderen van hittestress en een aangenamer leefklimaat in de straat.

25 sensoren in Stadshagen

Het is de eerste sensor in Zwolle die aangesloten is op het landelijke meetnet van de Radboud Universiteit in Nijmegen. De meetgegevens zijn simpel te volgen door middel van een speciale app. Binnenkort worden in Stadshagen nog eens 25 van deze klimaatsensoren geplaatst in het project ‘SensHagen’. Met dit project wil Klimaat Actief Zwolle ervaring op doen met het doen van metingen met hoogwaardige sensoren door bewoners.

Deel dit artikel