Nieuws

Tegelwerk Arnhems Airborneplein krijgt facelift

Het tegelwerk in de fietstunnels van het Airborneplein in Arnhem krijgen een opknapbeurt. Van Milt Restaurateurs voert in opdracht van gemeente Arnhem de werkzaamheden uit.

Het tegelwerk in de tunnels is onderdeel van het totale monument, waarvan vorig jaar de muren zijn gerenoveerd. Nu zijn dus de tegels in de fietstunnel aan de beurt. 


Het renovatieproject neemt in totaal acht maanden in beslag, schrijft de gemeente op haar website. Als eerste worden de tegels van de steunwand, in het midden van de tunnels, zorgvuldig verwijderd. Vervolgens worden de beschadigde tegels van de buitenmuren vervangen en wordt divers reparatiewerk verricht. Tenslotte worden de buitenwanden afgewerkt met een speciale laklaag. Op deze manier zijn de tegels weer bestand tegen invloeden van buitenaf. 


Het zou kunnen voorkomen dat de steunwanden in het midden van de tunnel tijdelijk zonder tegelwerk worden afgewerkt. De tegels hechten hier namelijk niet zo goed, wat zou kunnen komen door het strooizout dat bij de gladheidsbestrijding gebruikt wordt. Mogelijk worden de steunwanden later alsnog voorzien van tegels.

Fietstunnel afgesloten

Tijdens de werkzaamheden kan er geen gebruik worden gemaakt van de tunnel. De tunnels worden echter niet allemaal tegelijk afgesloten en zoveel mogelijk buiten de spits, zodat de overlast beperkt blijft. Deel dit artikel