Nieuws

Leerlingen ontwerpen speelplekken Almere

Leerlingen ontwerpen speellocaties Almere De gemeente Almere en leerlingen van het Helen Parkhurst starten een unieke samenwerking. De gemeente wil twee speellocaties opnieuw inrichten en de Technasium-leerlingen van klas 1 van het Helen Parkhurst gaan het ontwerp verzorgen.

Leerlingen ontwerpen speelplekken Almere

 

Leerlingen tekenen voor inrichting


Gemeente Almere gaat op het hof aan het Narcispad / Tulppad twee speelplekken (her)inrichten. Leerlingen van het Helen Parkhurst ondertekenen dinsdag 1 februari aanstaande een officieel contract met de gemeente om de inrichting van deze speelplekken te maken.

Analyse en onderzoek


De leerlingen die meedoen aan dit project volgen allen het Technasium met daarbij het vak Onderzoek en Ontwerpen. Samen met de gemeente gaan de leerlingen de opdracht voor de twee speelplekken uitvoeren. Zij moeten onder andere bewonerswensen analyseren, rekening houden met leeftijd van kinderen in de buurt, veiligheid, duurzaamheid en speelfuncties.

Rapport en advies


De leerlingen worden in 18 groepjes van drie of vier leerlingen verdeeld. Per werkgroepje stellen zij een rapport op en brengen advies uit aan de gemeente. In de rapportage staat onder andere de onderbouwing en motivatie van het plan, hoe de keuzes zijn gemaakt en met welke randvoorwaarden rekening is gehouden.


Realisatie plannen speelplek


Van alle ontwerpen die de leerlingen maken gaan er uiteindelijk voor iedere speellocatie drie plannen door om gepresenteerd te worden aan de gemeente. De gemeente zal deze plannen vervolgens toetsen aan de wettelijke en financiƫle kaders en voorleggen aan de bewoners. Het uiteindelijk gekozen plan wordt dan ook echt gerealiseerd.

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel