Nieuws

Rotterdamse Lijnbaan krijgt weer allure

Rotterdamse Lijnbaan krijgt monumentale allure De Lijnbaan, de monumentale winkelboulevard in Rotterdam, krijgt vanaf eind maart 2011 een nieuwe inrichting. Op de Lijnbaan komt natuursteen in het trottoir, nieuwe zitelementen, hangverlichting en hagen. Het werk duurt tot eind 2012. 

Rotterdamse Lijnbaan krijgt weer allure

 

Chique uitstraling


Binnenstadwethouder Van Huffelen: “Rotterdam werkt aan een levendige binnenstad waar wonen, werken en recreëren hand in hand gaan. Daar past een chiquere uitstraling voor de Lijnbaan bij. De Lijnbaan is immers een belangrijk onderdeel van de Rotterdamse binnenstad. De overlast voor ondernemers en bezoekers tijdens de werkzaamheden wordt zoveel mogelijk beperkt, onder meer door elke dag inspecties uit te voeren. We verwachten dat een chiquere Lijnbaan het nog aantrekkelijker maakt voor bewoners en bezoekers om er te winkelen.”


Promenade met allure


De Lijnbaan moet weer een promenade met meer allure worden en wordt daarom ingericht volgens de zogeheten Rotterdamse Centrumstijl. Op de winkelboulevard komt een natuurstenen ‘tapijt’ van donker basalt met lichtgrijze granieten strepen. De lantaarnpalen worden vervangen door hangverlichting en net als op het Binnenwegplein komen er natuurstenen zitelementen. De komende jaren wordt een aantal belangrijke plekken in de binnenstad opnieuw ingericht in de ‘Rotterdamse Centrumstijl’. Deze stijl staat voor kwalitatief hoogwaardig, duurzaam en eenduidig straatmeubilair en dito bestrating voor een groot deel van de binnenstad.

Overlast minimaliseren


Om de overlast voor ondernemers en winkelend publiek te beperken wordt de Lijnbaan elke dag geïnspecteerd door een toezichthouder. Er komen loopplanken te liggen, zodat de winkels altijd bereikbaar zijn. Ook zorgt een Lijnbaan Clean Team ervoor dat de entrees en etalages van de winkels zo schoon mogelijk worden gehouden.

Werkzaamheden


De werkzaamheden starten met de vervanging van de oude riolering door Gemeentewerken en de stadsverwarming door Eneco. Het werk start eind maart en duurt tot half november 2011. Dan is de Lijnbaan tussen de Van Oldebarneveldstraat en tot en met de Korte Lijnbaan klaar. Tussen november 2011 en januari 2012 ligt het werk tijdelijk stil vanwege de drukte rond de feestdagen en het stookseizoen. Het werk wordt begin 2012 hervat en is naar verwachting in september 2012 klaar.

Terug naar overzicht nieuws >>>

</

 

Deel dit artikel