Nieuws

Cool Nature project in Lichtenvoorde

Recent is in Lichtenvoorde het Cool Nature project van start gegaan; in het Wentholtpark, tussen de Flierbeek en het dierenverblijf, wordt een natuurlijke speelplek gerealiseerd. Cool Nature is een project waarmee provincie Gelderland de aanleg van natuurlijke speelplaatsen stimuleert.

Cool Nature project in Lichtenvoorde

 

Onderdeel Wentholtpark


De Cool Nature speelplek is een onderdeel van het nieuw ingerichte Wentholtpark, dat zondag 25 september feestelijk geopend werd. De gemeente Oost Gelre heeft er voor gekozen om de speelplek samen met de leerlingen te ontwerpen aan het begin van dit nieuwe schooljaar.


Maatschappelijke stage


Onder leiding van een professioneel bureau gaan leerlingen aan de slag met een nieuw ontwerp voor de natuurlijke speelplek. Hierbij worden leerlingen van groep 8 van basisschool Het Hof begeleid door zes enthousiaste Havo 4 leerlingen van het Marianum. Dit project is onderdeel van hun Maatschappelijke Stage.

Activiteiten


In september was de start van het project. Als eerste activiteit zijn de leerlingen op verkenning gegaan in het Wentholtpark waarbij gekeken is naar allerlei waarden in het gebied; zoals water, de bijenstal en vegetatie. Deze week volgt voor de leerlingen een ontwerpworkshop en volgende week gaan ze zelf aan de slag met het bouwen van maquettes. Op basis van het uiteindelijke ontwerp gaat het bureau aan de slag met de realisatie. De speelplek is naar verwachting in het tweede kwartaal van 2012 klaar.

Cool Nature

Het project Cool Nature is onderdeel van het klimaatprogramma 'Aanpakken en Aanpassen' van de provincie Gelderland. Cool Nature levert een bijdrage aan klimaat- en hittebestendige steden en dorpen en realiseert mooie speelnatuur voor kinderen. Ga voor meer informatie naar: www.coolnature.nl.

Lees ook:

Gelderland start ‘Cool Nature’ speelprojecten

Eerste subsidies Cool Nature toegekend

Natuurlijk spelen in Elst en Apeldoorn

Vuilstort Tiel wordt natuurspeelplek

Natuurspeelplek in Westeraam krijgt vorm

Speelplek Cool Nature op Engbergen

 

 

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel