Nieuws

Samenwerking SOS Kinderdorpen - Velopa

Samenwerking SOS Kinderdorpen en Velopa-Omniplay Vanaf 1 januari 2012 slaan SOS Kinderdorpen en VelopA-Omniplay de handen in één. Samen lanceren zij de SOS Kinderdorpen Speeltuinen, complete concepten rondom drie thema's. Onder meer zal er per gerealiseerd project een vast bedrag aan de stichting worden gedoneerd. 

Samenwerking SOS Kinderdorpen - Velopa


Speeltuinen in drie thema’s


De nieuwe lijn speeltuinen bestaat uit drie concepten, elk vormgegeven rond één van de belangrijke waarden van de naamgevende stichting. De Liefde speeltuin straalt vooral emotie, warmte en samenzijn uit. Thuis kenmerkt zich door de geborgenheid van een gezin, delen met elkaar en het hebben van een vertrouwde omgeving. Het laatste thema, De Wereld, draait om de continenten, respect voor de natuur, ontdekken en het verbinden van mensen.


Compleet concept


Op basis van elk thema kan een grote of een kleine speeltuin gemaakt worden, die als compleet concept geleverd wordt. Edo Gabes, directeur van VelopA-Omniplay: “Door het plaatsen van speeltoestellen alleen kan je geen boodschap overbrengen. Alles in een speeltuin moet het thema en de sfeer uitdragen. Daarom kiezen we bewust voor complete concepten waarbij we de hele speelplek vormgeven. Want zelfs de vorm van een speeltuin helpt om de boodschap te vertellen.”

Klik hier om de ontwerpen te downloaden.


Spelen als leerschool


SOS Kinderdorpen zet zich in voor een liefdevol thuis voor kinderen die er alleen voor staan. Een boodschap die met de speeltuinen in Nederland meer aandacht gaat krijgen. Margot Ende, algemeen directeur SOS Kinderdorpen: “Kinderen leren tijdens spelen ontzettend veel. Ze leren samenwerken, voor zichzelf opkomen en soms zelfs om te verliezen. Dat zijn lessen die we de kinderen in de SOS Kinderdorpen in bijvoorbeeld Ghana of Vietnam proberen mee te geven. Deze samenwerking snijdt voor ons aan twee kanten. Enerzijds draagt iedere verkochte SOS Kinderdorpen Speeltuin financieel bij aan ons werk, anderzijds bieden de Speeltuinen ons een manier om onze boodschap verder uit te dragen. Kinderen die met hun ouders in de SOS Kinderdorpen Speeltuinen komen leren op een leuke en laagdrempelige manier over onze missie.”


Steentje bijdragen


Edo Gabes, sluit zich hier bij aan: “Met alles wat wij doen, proberen we kinderen een plek te geven waar ze echt kind kunnen zijn. Een goed ingerichte speelplek biedt kinderen plezier en uitdaging. Met deze nieuwe conceptlijn dragen wij een steentje bij aan het speelplezier van de kinderen in Nederland en het werk van SOS Kinderdorpen in het buitenland.”

Over SOS Kinderdorpen


SOS Kinderdorpen zorgt er al 60 jaar voor dat kinderen die er alleen voor staan kunnen opgroeien in een liefdevol gezin. Met een unieke gezinsgerichte aanpak krijgen ruim 490.000 kinderen in 133 landen verspreid over de hele wereld een solide basis om zich te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Kijk voor meer informatie op www.soskinderdorpen.nl

Terug naar overzicht nieuws >>>

</

 

Deel dit artikel