Nieuws

Amsterdam vervangt betonblokken tegen aanslagen

De betonblokken die vorig jaar in Amsterdam zijn geplaatst naar aanleiding van aanslagen in West-Europa, worden dit jaar vervangen door definitieve veiligheidsmaatregelen. De betonblokken werden geplaatst om een aanslag met een voertuig te voorkomen.

Na de aanslagen in West-Europa heeft de gemeente met lokale ondernemers en hulpdiensten onderzocht welke maatregelen konden worden genomen om de drempel voor een aanslag te verhogen. De betonblokken werden geplaatst op onder andere de Dam, het Rokin en ter bescherming van de wachtrij bij de Heineken Experience op de Stadhouderskade. Er zijn ook maatregelen genomen die niet zichtbaar zijn.

Andere locaties

De tijdelijke betonnen blokken worden dit jaar omgezet in definitieve inrijbeperkende maatregelen. Denk hierbij onder andere aan het plaatsen van stevige verzinkbare palen, terrashekken en fietsnietjes. Deze maatregelen worden niet alleen genomen op plekken waar al betonnen blokken staan, maar ook op andere locaties in de stad. Naast fysieke maatregelen worden er ook preventieve maatregelen genomen, zoals het inkorten van wachtrijen bij musea en zorgen voor goede vluchtroutes.


De komende periode werkt de gemeente Amsterdam de ontwerpen voor de inrijbeperkingen verder uit. Ondernemers en bewoners worden geïnformeerd over het definitieve ontwerp en de realisatie van de inrijbeperkende maatregelen in hun buurt. Met een goede combinatie van verschillende maatregelen willen we zorgen dat de locatie minder kwetsbaar wordt, maar tegelijkertijd ook gebruikt kan worden zoals bedoeld was.

Deel dit artikel