Nieuws

Eerste deel lichtontwerp Willemsbrug Rotterdam gereed

Het eerste deel van de nieuwe verlichting op de Willemsbrug in Rotterdam wordt vanavond in gebruik genomen. De onderkant van de pylonen en de betonnen sokkels waar ze op staan worden uitgelicht met energiezuinige ledverlichting.

Studio DL tekende voor het lichtontwerp van de 35 jaar oude Willemsbrug. Het tweede deel van de verlichting, waarbij ook de bovenkant van de pylonen en de zijkant rood worden aangelicht is waarschijnlijk eind 2017 gereed. Dan zal ook het groot onderhoud dat de gemeente aan de brug pleegt afgerond zijn.


Duurzame rode verf 

De Willemsbrug is een icoon in de gemeente Rotterdam en is dringend aan onderhoud toe. De brug krijgt komend jaar haar oorspronkelijke rode kleur terug. Door het gebruik van duurzame verf is de brug voor de koemnde tientallen jaren beschermd tegen invloeden van het weer. Daarnaast worden de bordessen, ladders en leuningen op beide pyloonkoppen vervangen en energiezuinige ledverlichting aangebracht. De werkzaamheden nemen een jaar in beslag.


Erasmusbrug

Ook de Rotterdamse Erasmusbrug krijgt nieuwe verlichting. het oude lichtbeeld wordt daar in stand gehouden, maar wel met nieuwe technieken. Lees hier het interview met Tom Minderhoud van UNStudio.

Deel dit artikel