Nieuws

Philips/Heijmans aan de slag met proeftuin slim licht Eindhoven

Het consortium Philips/Heijmans is de beoogd contractpartner die Eindhoven als proeftuin voor de ontwikkeling van slimme lichttoepassingen in de openbare ruimte gaat inzetten. Als de gemeente en de twee partijen tot een overeenkomst komen kan Philips/Heijmans vanaf 2016 aan de slag.

De Europese aanbesteding komt voort uit de Visie en Roadmap Stedelijke Verlichting Eindhoven 2030. Verlichting moet een bijdrage gaan leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven in de stad, is de ambitie van de gemeente. 
 

Living labs

Voor de eerste fase van de implementatie van de Roadmap start het consortium in vijf gebieden: het verkeerstracé John F. Kennedylaan – Eisenhowerlaan, het verkeerstracé Ring en de woonbuurten Gijzenrooi, Schrijversbuurt en Woenselse Heide (West). Uitgangspunten daarbij zijn een duurzame, continue en open innovatie én samenwerking vanuit een proeftuinaanpak (living labs). De marktpartij werkt samen met andere bedrijven, kennisinstellingen, overheid en inwoners aan het realiseren van een zogeheten slim lichtgrid. De daarop aan te sluiten bestaande en nieuw te ontwikkelen producten en diensten kan de marktpartij vermarkten.

Deel dit artikel