Nieuws

Dierlijke kunstwerken verrijken openbare ruimte Apeldoorn

De openbare ruimte van Apeldoorn krijgt een 'dierlijke' upgrade. Metaalkunstenaar Patrick Visser heeft vier beelden van dieren ontworpen: een zwijn met drie jonkies, een paar, een kangoeroe en een stier.

De metalen beelden worden verspreid over Apeldoorn geplaatst. De stier is op woensdag 30 oktober als eerste geplaatst bij de ingang van bedrijventerrein de Ecofactorij, schrijft de gemeente op haar website. De totstandkoming van het plaatsen van deze kunstwerken in Apeldoorn, is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Kunstenaar Visser had ruimte nodig in zijn atelier en daarom vond hij het een goede oplossing de dierlijke kunstwerken in de openbare ruimte van Apeldoorn te plaatsen.

Voordelen voor beide partijen

Visser deed een voorstel aan gemeente Apeldoorn: "Ik zoek expositieruimte en ik wil graag de gemeente Apeldoorn opsieren", zo begon Visser zijn brief aan de gemeente. De objecten komen volgens Visser goed tot hun recht in parken of bij groen langs de openbare weg. Dat is een win-winsituatie: de gemeente krijgt extra aandacht voor de locatie waar de kunstwerken komen, en Visser krijgt de expositieruimte die hij wenst. Stel dat iemand één van de objecten wil kopen, dan kan Visser een nieuw object ervoor in de plaats maken. 

Deel dit artikel