Proef met Nijmeegse Stadshopper verlengd

dinsdag 16 april 2024

De Stadshopper rijdt nog zeker drie maanden langer door de Nijmeegse binnenstad. De gemeente verlengde de proef met het elektrische busje waarin iedereen zich via een vaste route gratis door het centrum kon verplaatsen.

Nijmegen startte de proef met de Stadshopper in oktober vorig jaar en deze zou tot 31 maart van dit jaar duren. Besloten is om die periode met drie maanden te verlengen om meer data te verzamelen over het gebruik van deze service. De enige wijziging is dat de dienst pas om 12.00 uur in plaats van 10.00 uur begint omdat er in de ochtend te weinig animo van passagiers was.

De hopper werd geïntroduceerd als een experimenteel project voor kleinschalig stap-op-stap-af-vervoer in de binnenstad. Doel is om te kijken of het een goed alternatief is voor bezoekers die normaal gesproken met de auto, bus of niet naar de binnenstad komen. Aanvankelijk maakten dagelijks zes personen gebruik van de gratis dienst, dat aantal is inmiddels opgelopen naar dertig. Nu de Stadshopper aan bekendheid wint, wil het stadsbestuur onderzoeken of het gerbuik verder groeit en informatie te verzamelen over de behoefte aan en mening over stap-op-stap-af-vervoer in de binnenstad.

Bron: Gemeente Nijmegen