Project

Proef met led-verlichting in Deventer

De gemeente Deventer is bezig met een proef met duurzame ledverlichting. De proef wordt gehouden om een armatuur te kiezen dat in de toekomst in de hele stad gebruikt kan worden.

Proef met led-verlichting in Deventer

Proefperiode


De proef is begonnen in september en loopt door tot en met oktober. In totaal worden er 40 verschillende ledarmaturen opgesteld op De Worp, welke zes weken blijven staan. Op deze manier kunnen de gemeente en bewoners in de praktijk zien welk effect verschillende armaturen hebben. Het experiment wordt samen met taakgroep ‘Duurzaamheid op de Worp’ uitgevoerd.


Vernieuwing


De gemeente houdt het experiment met de verlichting omdat zij een keuze wil maken voor nieuwe verlichting die in de toekomst in de hele stad gebruikt kan worden. De led-verlichting is in vergelijking met de huidige armaturen energiezuiniger en daardoor milieuvriendelijker.


Enquête en belevingsonderzoek


Aan de hand van een enquête en een belevingsonderzoek maakt de gemeente een keuze voor het beste armatuur. Na de proefperiode worden de oude armaturen weer teruggeplaatst. De nieuwe armaturen zullen pas geplaatst worden wanneer de huidige armaturen aan vervanging toe zijn. Het ‘winnende’ armatuur krijgt uiteindelijk een plek op de lichtmasten aan het Bert van Marwijkplein.

 

 

 

 

Deel dit artikel