Project

Streetart verfraait Lübeckplein Zwolle

Het Lübeckplein in Zwolle kan wel wat meer reuring gebruiken. Als een van de eerste stappen richting dit doel hebben 36 studenten van Cibap vakschool de ventilatiekokers op het plein en vier woonunits voorzien van kleurige streetart.

De ontwerpen zijn gemaakt door studenten van de opleiding Specialist Schilder. Wethouder Ed Anker, verantwoordelijk voor de Spoorzone waar het Lübeckplein onderdeel van uitmaakt: "Voor de toekomst en ontwikkelingen van dit stationsgebied, houden wij altijd onze jonge inwoners voor ogen zodat zij hier prettig kunnen studeren, verblijven, werken en blijven wonen. Ik ben daarom heel blij en trots dat we ook met hen samen kunnen werken om dit Lübeckplein het kloppende hart van Hanzeland te maken. Deze indrukwekkende streetart van onze Zwolse studenten draagt daar aan bij."

 

Het Lübeckplein is al een tijdje onderwerp van gesprek. Hoewel het gebied tijdens kantooruren een belangrijk doorgaansgebied is van forensen en studenten die van het station naar kantoor of school gaan, is er 's avonds en in het weekend maar weinig te beleven. Het klimaat op het plein helpt niet mee: in de zomer is het er erg warm, in de winter juist winderig en koud.

Lees ook: Placemaking n de praktijk: Zwollenaren aan de slag

Samen met bewoners en gebruikers wordt al langere tijd gesproken over het vergroenen, verzachten, verbinden en vervetten van het plein. Met het gedeeltelijk beplanten van de luchtkokers op het Lübeckplein vorig jaar september, werd de eerste stap in die richting gezet. Dit najaar wordt een deel van het Stadskantoor aan het Lübeckplein voorzien van een gevelsysteem met beplanting. Met de 140 m² groene gevel die hierdoor ontstaat, wil de gemeente met andere belanghebbenden in het gebied stimuleren om ook werk te maken van klimaatadaptieve oplossingen.

Deel dit artikel