Project

Verbetering stationsplein Winterswijk

Provincie Gelderland, gemeente Winterswijk, NS en vervoerbedrijf Arriva hebben besloten dat het stationsplein in Winterswijk wordt aangepast. Het plan komt voort uit de visie om de stationsomgeving te verbeteren.

Verbetering stationsplein Winterswijk

Werkzaamheden

De gemeente Winterswijk, provincie Gelderland, NS Stations en vervoerbedrijf Arriva hebben gezamenlijk een plan ontwikkeld voor de verbetering van het stationsplein. De werkzaamheden bestaan uit het verplaatsen van fietsstallingen, het aanbrengen van andere bestrating en de aanleg van een nieuw busstation. Daarbij zal een lus aangelegd worden, zodat de bussen voortaan kunnen keren. 

Stationsplein versterken

De ambities van de initiatiefnemers zijn om het openbaarvervoersknooppunt te versterken en de fiets- en voetgangersverbindingen, de omgevingskwaliteit en de verkeersveiligheid te verbeteren. Daarnaast moet de relatie tussen spoorzone en binnenstad versterken. 

Nieuw busstation


Het nieuwe busstation komt pal naast het monumentale stationsgebouw van Steenwijk te liggen. Daardoor hoeven buspassagiers straks niet meer de drukke Stationsstraat over te steken om bij de perrons en fietsenstallingen te komen. Het huidige busstation is door projectontwikkelaar Kondor Wessels te koop gezet. 

Financiële steun van de provincie


Een deel van de werkzaamheden zijn reeds uitgevoerd, zoals de aanleg van nieuwe fietsenstallingen en een fiets – en voetgangerstunnel. Omdat de realisatie van het project in totaal zo’n 595.000 euro kost en de gemeente daarvan 150.000 euro voor rekening neemt, was er echter financiële ondersteuning nodig vanuit de provincie. Recent werd bekend dat de provincie 400.000 euro ter beschikking stelt voor de aanleg van het nieuwe busstation, waardoor de volgende stappen nu gezet kunnen worden. De rest van de kosten zijn voor rekening van de NS Stations.

Deel dit artikel