Project

Nieuw centrumplein Klimmen sluitstuk leefbaarheidsproject

In het Zuid-Limburgse Klimmen is op initiatief van de gemeente Voerendaal en de provincie een leefbaarheidsproject afgerond. Hiermee wordt de leefbaarheid van deze dorpskern behouden en mogelijk verbeterd. Het heringerichte Drossaert de Limpensplein vormt het sluitstuk van het project in de kern.

Nieuw centrumplein Klimmen

Vastgoedverbeteringen en openbare ruimte

De werkzaamheden waren gestart met de realisatie van een multifunctioneel gebouw in het centrum op het Drossaert de Limpensplein, met een supermarkt, lunchroom en 18 appartementen met daktuin. Naast de genoemde toevoegingen werd het plein ook heringericht en voorzag het plan in een aantal infrastructurele en verkeerstechnische maatregelen in het openbaar gebied aangrenzend aan het plein. De nieuwbouw en de herinrichting van het bestaande plein waren van groot voor het behoud van de leefbaarheid in Klimmen. Daarom kende de Provincie Limburg de gemeente Voerendaal een subsidie toe van € 474.987,- voor de herinrichting. Aannemer van het plein was Van Boekel Zeeland. Sluitstuk van het hele project was het maaiveld van het Drossaert de Limpensplein dat tevens ruimte biedt voor de weekmarkt en evenementen. Om die reden koos met voor een strakke inrichting met moderne materialen en obstakelvrije voorzieningen.

PUTkasten model Markt en Watertap

Vanwege de weekmarkt en evenementen werden obstakelvrije elektriciteits- en drinkwatervoorzieningen aangelegd. Modellden Markt en Watertap werden toegepast, voorzien van bestrating, zodat ze mooi opgaan in het maaiveld. De werkzaamheden zijn door PUTkast BV turn-key verzorgd.

Euroform Meubilair van Groundlevel

Wat betreft het meubilair koos de opdrachtgever voor banken en afvalbakken uit de Euroform W. Contour-Serie van leverancier GroundLevel. De gemeente koos voor bijzondere halfronde banken, vlakke banken en banken met rugleuning en ook de afvalbakken komen uit de Euroform W. Contour-serie. De zittingen van de banken en de buitenbakken van de afvalbakken zijn gemaakt van gebeitst hardhout, de frames van thermisch verzinkt staal. In afwijking op de standaard RAL 7016 matte coating zijn alle stalen delen op verzoek van de klant glanzend gecoat volgens RAL 9005. De fietsrekken zijn van het type 190 D. 

Deel dit artikel