Project

Bouw eerste ondergrondse park goedgekeurd door New York

The Lowline, het eerste ondergrondse park ter wereld, gaat worden gebouwd in een verlaten ondergrondse tramlijn. Vertegenwoordigers van New York City hebben de bouwplannen op 14 juli 2016 goedgekeurd. Het park gaat worden verlicht door middel van een innovatief daglichtsysteem.

Glasvezel en spiegels

The Lowline, zowel letterlijk als figuurlijk de tegenpool van het verhoogde park The High Line, zal zich vestigen in een ondergrondse, leegstaande tramlijn in New Yorks Lower East Side. De ondergrondse hal gaat voorzien worden van daglicht door een systeem dat gebruik maakt van glasvezelkabels en spiegels, zodat het park van één hectare in omvang kan bloeien.


Het is nu aan de organisatie achter The Lowline om in twaalf maanden tijd om het ontwerp definitief te maken, promotie te maken en tien miljoen dollar bij elkaar te krijgen. Het gehele park gaat naar verwachting zo’n zestig miljoen dollar kosten om te bouwen.


Impressie van The Lowline
© Kibum Park/Raad Designs
 

Ondergrondse openbare ruimte

“The Lowline vertegenwoordigt een uitzonderlijke samenkomst van technologie en openbare ruimte,” aldus Alicia Glen, locoburgermeester voor huisvesting en economische ontwikkeling in New York City. “Deze ondergrondse ruimte is al tachtig jaar ongebruikt. Daar steken we nu een stokje voor door de inwoners van Lower East Side en alle New Yorkers een plek te bieden om van te genieten. We kunnen niet wachten om te zien hoe dit experiment zich voltrekt.”


Dat een ondergronds park levensvatbaar is, is
vorig jaar getest met The Lowline Lab . In deze technische expositiehal worden sinds de opening tests uitgevoerd voor lichtsystemen, wateropvang en temperatuurregulering.


Impressie van The Lowline
© Kibum Park/Raad Designs


Voor meer informatie over The Lowline,
bezoek de officiële website .


Video via The Spaces.

Deel dit artikel