Project

Speeltorens op Bogaardplein Rijswijk

Speeltorens op Bogaardplein in Rijswijk Op het Bogaardplein in Rijswijk, tegenover het stadhuis, staat sinds oktober een nieuw groot speel- en klimtoestel. De gemeente heeft, in samenspraak met de winkeliersvereniging van het winkelcentrum In de Bogaard, gekozen voor een combinatie van BOAS met de naam ‘De Drie Torens van Rijswijk’. 

Speeltorens op Bogaardplein Rijswijk


De naam van de Drie Torens verwijst met een knipoog naar de drie nabijgelegen woontorens aan de Sir Winston Churchilllaan. De combinatie vervangt het eind augustus afgebroken speeltoestel dat niet meer voldeed aan de geldende veiligheidseisen. Het toestel staat garant voor veel speelplezier bij de jonge bezoekers van het Bogaardplein en het drukbezochte winkelcentrum.

Materialen en speelwaarden


De torencombinatie is uitgevoerd in duurzaam roestvast staal met onderdelen van hoogdruklaminaat en robiniahout. Het is voorzien van drie wachttorens, een glijbaan, loopbrug en schuine klimwand. Naast het plaatsen van een nieuw toestel is ook de ondergrond aangepast. Voorheen bestond de ondergrond uit houtsnippers. Nu is gekozen voor een vaste vloer van kunstgras. Onder het kunstgras liggen valdempende lagen, zodat er veilig op en rond het toestel gespeeld kan worden.

Terug naar overzicht projecten >>>

 

 

Deel dit artikel