Artikel

Speciale straatbakstenen geven robuust en rustig beeld

Nu duurzaamheid en authenticiteit blijvende trends zijn bij het inrichten van de openbare ruimte, duikt een speciaal formaat straatbakstenen steeds meer op in het straatbeeld. Ze dragen bij aan een robuust en rustig beeld dat past bij de beleving en de gewenste duurzaamheidsgedachte van deze tijd.

De Linge grootformaat straatbakstenen van Vandersanden zijn al enige tijd op de markt, maar de laatste jaren neemt de vraag toe. Naast de afwijkende formaten onderscheiden de stenen zich ook door hun eigenschappen. Vandersanden levert de stenen in vier basisuitvoeringen met elk hun specifieke kenmerken.

Duurzaamheid  en TCO  

Het grote Lingeformaat beperkt het aantal voegen in pleinen, straten en paden: er wordt een rustig straatbeeld gecreëerd. De robuuste verschijning van de stenen draagt ook bij aan een authentieke uitstraling. De hoge levensduur, het ultieme hergebruik en het beperken van de voegen (minder onderhoud) vertaalt zich voor gemeenten naar een gunstige Total Cost of Ownership (TCO).

Vormbak en strengpers  

Lingeformaat is leverbaar in vormbak en strengpers uitvoering, bezand en onbezand. Alle vormbak stenen zijn ook getrommeld leverbaar. De strengpers stenen zijn zowel glad, geschaafd als bezand leverbaar. Er is keuze uit ruim 30 kleuren.

Specificaties

Lingeformaat 80/80 is de meest robuuste straatbaksteen uit de serie met drie bruikbare zichtzijden in de bezande uitvoering. De steen is daardoor tot drie keer toe herbruikbaar voor een uniek, nieuw en fris straatbeeld. Circa L 245 x B 80 X H 80 mm. Circa 50 per m2. 


Linge
formaat 80/70
is een speciale uitvoering met een terugliggende opstaande rand (de verjonging) om afsplintering onder zware verkeersbelasting te voorkomen. Zo blijft het mooie straatwerk behouden. Deze steen is, net zoals de overige formaten, prima te verwerken met de mechanische klem. Circa L 245 x B 80 X H 70 mm. Circa 50 per m2.


Lingeformaat 80/60 heeft een bewustgelimiteerde hoogte van 60 mm, waardoor er voor de productie minder grondstoffen nodig zijn: extra duurzaam.  De hoogte van 60 mm is ruim voldoende voor de toepassing in pleinen, trottoirs en fietspaden. Circa L 245 x B 80 X H 60 mm. Circa 50 per m2. 


Lingeformaat 60/80 is de grote, duurzame en sterke variant op het klassieke waalformaat. Slank, maar toch anders. Circa L 245 x B 60 X H 80 mm. Circa 67 per m2. 

 

 
 

 

Deel dit artikel