Artikel

Wortelgeleidingsscherm zorgt voor keurig aanzicht Waterfront

In Harderwijk is een hele nieuwe wijk ontstaan, met de naam Waterfront. Om wortelschade aan het nieuwe straatwerk te voorkomen, is een wortelgeleidingsscherm aangebracht te brengen. Gekozen is voor de RootBarrier RootPanels Rib.

De geleidingsribben op de platen met een lengte van 220cm en die van 2mm dik HDPE gemaakt zijn, leiden de wortels gecontroleerd verder naar beneden. De schermen bestaan uit losse delen die aan elkaar geschroefd worden. De installatie is gemakkelijk en eenvoudig. Het aanzicht van deze mooie nieuwe wijk blijft er door het plaatsen van de wortelgeleidingsschermen voor vele jaren verzorgd uit zien.

Het product is door RootBarrier BV doorontwikkeld en is nu ook verkrijgbaar op rollen van 21 en 75 meter, onder de merknaamRootBarrierRollRib. Dit maakt de installatie nu nog veel eenvoudiger en vele malen goedkoper. 


Iedereen kent wel een fietspad met allemaal hobbels waar de boomwortels het asfalt omhoog hebben gedrukt. Dit zal niet meer gebeuren als langs de wegen gebruik wordt gemaakt van de
wortelgeleidingsschermen van RootBarrier.Het is bovendien een zeer duurzame oplossing. De werkzaamheden zijn sneller klaar en het wegdek van het fietspad, parkeerplaats of andere locaties hoeft niet voortdurend gerepareerd te worden. 


Dit artikel is verschenen in Straatbeeld 06/2018. Lees meer van Straatbeeld in onze bibliotheek


Deel dit artikel