Artikel

Kleurrijke potloden voor Prinses Maxima Centrum

In oktober is de nieuwe beweegtuin van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht geopend. In de binnentuin van het nationaal kinderoncologisch centrum is ruimte om te lachen, stoom af te blazen, te bewegen én om te revalideren.

Kortom: een aantrekkelijke beweegtuin voor de kinderen en hun families. CM3 custom-made realiseerde voor deze bijzondere plek acht kleurrijke potloden van elk drie meter hoog. 

De beweegtuin is ingericht volgens het Athletic Skills Model, waarin vaardigheden, verleiding en plezier centraal staan. De tuin heeft een upgrade gehad en beschikt nu over een rolstoeltrampoline, een grote schommel, een klimheuvel met een glijbaan en een sportveldje. "In de beweegtuin worden kinderen op een speelse manier uitgedaagd om te bewegen, zodat ze kind kunnen blijven en even vergeten dat zij ziek zijn", aldusFieneke de Munck Mortier, Projectleider Bouw en inrichting bij het Prinses Máxima Centrum. Samen met BuroKragten ontwierp CM3 custom-madein opdracht van aannemer Donkergroen de kleurrijke potloden. Deze zijn gemaakt van RVS en translucente gekleurde buizen. "Drie potloden vormen samen een duikelrek op twee niveaus, datuiteraard voldoet aan alle strenge keuringseisen voor speeltoestellen. De overige vijf potloden zijn niet alleen een speelse eyecatcher, maar dienen ook om bijvoorbeeld te slalommen met een bal, step of rolstoel", licht De Munck Mortier toe. 

In de gekleurde buizen van de potloden is verlichting aangebracht, een van de specialiteiten van CM3 custom-made. "Rondom de binnentuin bevinden zich patiëntenkamers, die uitkijken op de beweegtuin. Door de kleurige verlichting ziet deze er ook ’s avonds sfeervol uit, aldus Ruud van Eggelen van CM3 custom-made. De ontwerper istevens verantwoordelijkvoor de engineering en plaatsing van de potloden.  


Dit artikel verschijnt in Straatbeeld 05/2019. Lees meer van Straatbeeld in onze bibliotheek

 

Deel dit artikel