Artikel

Groene en duurzame samenwerking in De Klimaatstraat

Als je als bedrijf een duidelijke visie hebt op de toekomst en gedreven bent om een bijdrage te leveren aan een duurzame en leefbare stedelijke omgeving, dan ga je op zoek naar partners met dezelfde bevlogenheid.

Zo ontstond De Klimaatstraat, een initiatief van verschillende innovatieve bedrijven die samenwerken aan slimme vergroening van de stedelijke omgeving en uiteenlopende oplossingen presenteren voor de klimaatvraagstukken van vandaag.


In de klimaatstraat slaan Cobra adviseurs,
TreeBUILDERS, Boomkwekerij Ebben, Sempergreen Group, Boomveer, Operatie Steenbreek en NL Greenlabel de handen ineen. Binnen het platform worden innovatieve groene oplossingen samen met specialistische kennis van groen gecombineerd, vergroot en gedeeld. Door jarenlange ervaring zijn de partijen in staat om bestaande problematiek snel op te sporen en oplossingen te bieden die naadloos aansluiten bij de wensen en eisen in de stad. 

  • Advies in vraagstukken op het gebied van bodem, hitte en droogte, wateroverlast en CO2-gehalte. 

  • Van ingenieuze ondergrondse oplossingen tot innovatieve groensystemen op daken en gevels. 

  • Groene ‘superhelden’ in de vorm van bomen die extreme omstandigheden verdragen en lichtgewicht bomen die op minder draagkrachtige daken toepasbaar zijn. 

  • Samenbrengen en enthousiasmeren van overheid en burgers om zo te komen tot een aantoonbaar gezonde woon-, werk- en leefomgeving die goed is voor zowel mens als natuur. 

Heatmap 

Op de Vakbeurs Klimaat in Houten presenteerden de partners van De Klimaatstraat zich voor het eerst samen. Wandelend over de Cobra heatmap van de binnenstad van Groningen konden bezoekers met eigen ogen zien wat het effect van groen en bomen is op de temperatuur in de stad.


Om vervolgens terecht te komen in het innovatieve ondergrondse systeem van
TreeBUILDERS en daarna daktuinen te beklimmen met sterke klimaatbomen van Ebben, de levende klimaatconstructie Boomveer en direct-groene oplossingen voor gevels en daken van Sempergreen. De drukbezochte Klimaatstraat kon rekenen op enthousiaste reacties van de bezoekers. De partners zijn dan ook druk bezig met een vervolg en inmiddels sluiten meer innovatieve bedrijven zich aan. Ook participeren of meer lezen? Ga naar de website deklimaatstraat.nl. 


Dit artikel is verschenen in Straatbeeld 06/2018. Lees meer van Straatbeeld in onze bibliotheek

Deel dit artikel