Artikel

Van chemievrij naar emissievrij

WeedControl B.V. is al meer dan 20 jaar een innovatieve ontwikkelaar, kennisdrager en leverancier op het gebied van onkruidbeheersing. Productiviteit en duurzaamheid altijd het uitgangspunt. Ofwel: Meer resultaat met minder middelen.

WeedControl levert volledig elektrische Alltrec werktuigdragers. Deze worden onder meer ingezet voor onkruidbeheersing, veeg- en reinigingswerkzaamheden en grasmaaien. Eén van de oplossingen voor de onkruidbeheersing is de STEEL ELECTRIC 3D borstel, welke gebruik maakt van drie soepele borstelelementen die planetair draaien. Een dubbele rotatie waarbij de soepel borstelstrengen ook in de lengterichting van de voeg het onkruid benaderen. Hierdoor wordt de voedingsbodem en het onkruid daadwerkelijk verwijderd met een zeer beperkte hergroei. De beschadiging van de bestrating is hierbij minimaal.

Een andere techniek is de alom bekende heteluchttechniek met warmterugwinning (patent). Een terugwinning van maar liefst 60 tot 70 procent. In combinatie met een elektrische werktuigdrager kun je de CO2- en fijnstofuitstoot flink terugdringen. Kortom, een passend antwoord op een vraag die vele gemeenten-en aannemers verplicht gesteld worden.

WeedControl B.V.
Waalwijk
0416 – 540718
https://www.weedcontrol.nl/

Deel dit artikel