Artikel

Provinciehuis Zwolle omringd door gerecycled materiaal

Schellevis Beton heeft de omgeving van het provinciehuis in Overijssel verduurzaamd. Vijftig procent van het grind is vervangen door duurzaam en gerecycled betongranulaat.

Buro Mien Ruys maakte het ontwerp van de buitenruimte rondom het provinciehuis van Overijssel. Het terrein tussen de twee gebouwdelen is autovrij gemaakt en een wandeldoorgang gemaakt naar het aangrenzende Wezenlanden Park. Na herinrichting is de oude bestrating vervangen door grootformaat tegels en zitelementen van beton, die deels gemaakt zijn van duurzaam en gerecycled materiaal.

“Het is het eerste project waar we vijftig procent van het grind hebben vervangen door duurzaam en gerecycled betongranulaat. Vanuit de provincie
kwam de vraag aan ons of we duurzame materialen konden gebruiken. En Schellevis kan dat. We merken dat de vraag naar duurzame oplossingen
toeneemt en wij als betonfabrikant spelen hier uiteraard op in. Naast dit project bij het provinciehuis merken we dat gemeenten druk bezig zijn om
de openbare ruimte te verduurzamen”, zo klinkt het vanuit Schellevis Beton.

Schellevis Beton
Dussen
0416 - 39 11 47
schellevis.nl

Deel dit artikel