Artikel

Bijzondere ontmoetingsplek waar straatmeubilair en spelen samenkomen

Door de kleurstelling en materiaalsoorten van zowel straatmeubilair, ondergrond als speeltoestellen op elkaar af te stemmen, creëer je rust en synergie in het straatbeeld.

Voor de herinrichting van het plein aan de Bentismaheerd in Beijum (Groningen) was men op zoek naar speelelementen en straatmeubilair die passen bij de rest van de omgeving. Buiten dat deze qua uitstraling op de omliggende bebouwing zijn aangepast, is met een speelse knipoog ook synergie gezocht tussen de functies van het straatmeubilair, de speeltoestellen en de valondergrond. Paden en ondergrond lopen onder de schommel door, kleuren en materialen zijn uitgewisseld en functies als zitten, spelen en bewegen lopen in elkaar over.

Spelen, bewegen en ontmoeten

Hier is gekozen voor een mooie, op maat gemaakte, megaschommel uit het duurzame en tijdloze ClassicPlay assortiment, van gecoat metaal. De lijnschommel is uitgevoerd in een speciale oranjegele kleur en is voorzien van een rustige groene ondergrond. Het vormt één geheel met het bijpassende straatmeubilair in de vorm van een aantal BOERangulaire zitbanken en stoelen. De zitbank is tevens als schommelzit geïntegreerd in de lijnschommel. Verderop bij een groep zitbanken is een wheel for bench geplaatst zodat je zittend ook fietsoefeningen kunt doen en in beweging blijft. Ook de afvalvoorzieningen zijn qua kleur aangepast aan de overige elementen in het straatbeeld.

Dit artikel is verschenen in Straatbeeld 5, thema Projecten & Producten. Download hier gratis het magazine!

BOERplay/ BOERurban

Nieuwendijk
0183 – 40 26 33
www.boerplay.com

Deel dit artikel