Artikel

Groen schoolplein voor Montessori basisschool Passe-Partout

De Apeldoornse basisschool Passe-Partout heeft sinds kort een groen schoolplein. Voorheen was het plein versteend, nu is het een groene oase geworden.

Versteend, heet, opgesloten, onaantrekkelijk en niet uitdagend zijn een paar benamingen voor het oude schoolplein die tijdens het eerste gesprek met een afvaardiging van Kinderland Speeltoestellen voorbijkwamen. Hoewel midden in het centrum van Apeldoorn gelegen, wilde men graag een groen, spannend en avontuurlijk plein. Er moest ruimte komen voor zand en water, fantasierijk en uitdagend spel én educatie.

Kinderland Speeltoestellen heeft op basis van deze uitgangspunten een ontwerp gemaakt, waarbij ook het aanwezige dakterras betrokken is. De school was zó enthousiast dat besloten werd samen dit project te realiseren. Robinia speeltoestellen, zwerfkeien, beplanting en nieuwe bomen, vormen tezamen met een fantastische waterspeelplek de ingrediënten. Het dakterras is door het plaatsen van picknicktafels met schaduwdoeken, planttafels en plantkubussen een multifunctionele groene verblijfsruimte geworden waar les kan worden gegeven, kinderen kunnen overblijven of tot rust kunnen komen door met de moestuin en fruitbomen aan het werk te zijn.

Kinderland Speeltoestellen levert, naast een breed assortiment speeltoestellen, ook maatwerk naar eigen ontwerp. Verder heeft Kinderland speeltoestellen die specifiek ontwikkeld zijn voor kinderen met een beperking of handicap. Ook worden er concepten en ideeën ontwikkeld voor openbare ruimten en recreatieparken.

Dit artikel is verschenen in Straatbeeld 5, thema Projecten & Producten. Download hier gratis het magazine!

Kinderland Speeltoestellen

Ede
0318 630372
https://www.kinderlandspeeltoestellen.nl/

 

Deel dit artikel