Artikel

Flexibel, comfortabel én een enorme blaaskracht

Professionals hebben robuuste, duurzame machines nodig om bladeren, groenafval of zwerfvuil te verwijderen. Tegelijkertijd vragen zowel gebruikers als buurtbewoners om geluidsarm gereedschap. Met een blaaskracht van 21 newton is de nieuwe STIHL BGA 220 accubladblazer buitengewoon krachtig.

Met zijn hoge luchtsnelheid blaast hij zelfs natte bladeren weg. Daarnaast is de BGA 200 flexibel in gebruik dankzij het nieuw ontwikkelde comfortdraagsysteem, in combinatie met een extra handgreep en gasvergrendeling. Daardoor kan je de machine in de hand dragen voor kleine oppervlakken of in het draagsysteem hangen voor langdurige werkzaamheden. Wisselen gebeurt in een handomdraai. Handig en efficiënt, voor ultiem werkcomfort en krachtbesparing. Gehoorbescherming is niet nodig. De blaaskracht is regelbaar in drie niveaus via een keuzeschakelaar. Bovendien is de lengte van de blaaspijp via een snelverstelsysteem eenvoudig aan te passen. 

Krachtig en geluidsarm

Blaaskracht: 21 newton, 20 procent meer dan de voorheen krachtigste STIHL BGA 100 accubladblazer. Maximale luchtsnelheid: 84 m/s. Luchtdebiet: 941 m3/u. Geluidsvermogenniveau: 93 dB(A).

Intelligent bedieningsconcept

De blaaskracht is regelbaar in drie vermogenstrappen met een ergonomisch geplaatste tuimelschakelaar. Een bijkomende boost-functie levert onmiddellijk de maximale blaaskracht. In lengte verstelbare blaaspijp met één druk op de knop.

Comfortabel en energiebesparend

Draagbaar in de hand of opgehangen in het comfortdraagsysteem naast het lichaam. Een tweede handgreep voorkomt vermoeidheid, vooral bij lange opdrachten. Zo spaart hij de pols. Zonder gehoorbescherming kan je de omgevingsgeluiden beter waarnemen.

Modulair accusysteem

De BGA 200 werkt op een 36 V lithium-ionaccu van het STIHL PRO accusysteem. Alle accu’s van dit systeem zijn compatibel met de BGA 200 en draagbaar aan een heupgordel of in een rugzaksysteem (STIHL AP-serie). De ruggedragen STIHL AR accu’s zijn een volledige werkdag inzetbaar. De aansluiting gebeurt via een aansluitkabel en contactdoos op de blaaseenheid. Het machinegewicht vermindert door de accu dicht bij het lichaam te dragen om ontspannen te werken.

STIHL
Breda
088 730 3900
www.stihl.nl

Deel dit artikel