Bedrijfsnieuws

RJT Finance investeert in Luminext

RJT Finance neemt per direct een meerderheidsbelang in Luminext. Daarnaast blijft Eneco Groep als aandeelhouderactief betrokken bij de onderneming. Luminext is in Nederland marktleider op het gebied van slimme, energiebesparende systemen en software voor het beheren en besturen van de openbare verlichting. De betrokkenheid van een nieuwe investeerder biedt Luminext de kans om optimaal verder te groeien.

Directeur Robert Tissing van RJT Finance neemt ook zitting in het bestuur van het bedrijf. Hij zegt: "Luminext is een bedrijf met een bewezen betrouwbaar product dat bijdraagt aan de verduurzaming van gemeenten, provincies en de industrie. Ik kijk ernaar uit samen met de huidige directie het bedrijf naar een volgende fase te brengen."

 

Jan van de Ven, directeur van Luminext: "We zien dat steeds meer gemeenten steeds grootschaligere slimme verlichtingsprojecten implementeren en ook internationaal zijn er kansen. Luminext speelt daar met haar producten en diensten op in. Robert Tissing brengt ondernemersgeest, financiële expertise en kennis van het internationale speelveld mee. Zijn actieve betrokkenheid in onze directie helpt ons de groeiambities van Luminext te realiseren."

Over RJT Finance BV

RJT Finance is een Nederlandse investeringsmaatschappij met een focus op energie en cleantech.

Over Eneco Groep

Eneco Groep is een groep van bedrijven die internationaal actief is op het gebied van duurzame energie en innovatie.  www.enecogroep.nl

Over Luminext

Luminext is innovator en marktleider in beheer- en telemanagementsystemen voor intelligente openbare verlichting en voor verlichting in de industriële buitenruimte. Door alleen te verlichten als het nodig is en de verlichting te dimmen zodra het kan, worden energie en kosten bespaard met behoud van de veiligheid en het comfort in de buitenruimte. Daarnaast biedt de Luminizer telemanagement software alle tools voor het efficiënt beheren en onderhouden van de verlichting. www.luminext.eu.

Deel dit artikel