Bedrijfsnieuws

Fagerhult breidt haar oplossingen voor openbare verlichting uit

Na de succesvolle introductie van de Vialume 1, een armatuur voor straten, kleine wegen en parkeerplaatsen, heeft het Zweedse concern Fagerhukt nu de Vialume familie uitgebreid met twee nieuwe varianten waarmee zij nu complete lichtoplossingen aanbiedt voor de stad en zijn omgeving.

Vialume kenmerkt zich door een zachte organische vorm met eenvoudige lijnen, die een duidelijke koppeling hebben met de Scandinavische designtraditie. De tijdloze vormtaal siert overdag de omgeving en biedt tijdens de donkere uren van het etmaal verlichting van hoge kwaliteit.


Made in Sweden

"Met drie verschillende afmetingen biedt Fagerhult complete lichtoplossingen aan voor de stad en zijn omgeving; van voetpaden tot snelwegen", zegt Gerard-Jan van Bruinessen, Manager Outdoor Fagerhult en Simes.
 
De kleinste variant, Vialume 75, heeft uitstekende lichteigenschappen en is ontwikkeld voor smalle straten, voetgangers- en fietspaden. Zoals de naam impliceert, is deze armatuur 75% van zijn grote broer Vialume 1, maar het design en visueel comfort identiek.
 
Daarnaast wordt begin 2017 Vialume 2 verwacht die groter en krachtiger zal zijn met hoge lichtstromen en geavanceerde optiek voor straatverlichting en grote parkeerplaatsen. De focus van de R&D afdeling van Fagerhult was om hiermee zoveel mogelijk licht te creëren uit één armatuur maar met behoud van hetzelfde comfortniveau.

Deel dit artikel