Nieuws

Buitenruimte Hoofddorp krijgt boost

Gemeente Haarlemmermeer trekt de komende jaren miljoenen euro's uit om de openbare ruimte van Hoofddorp op te knappen.

Het jongste plan in de reeks is onderdeel van de inspanningen die al langer gaande zijn binnen het vernieuwen van de openbare ruimte, schrijft HC Nieuws. In totaal is er 17,5 miljoen euro beschikbaar om alle plannen te kunnen uitvoeren. Als eerste zijn de asfaltwegen aangepakt, op veel locaties wordt nu en komend jaar nieuwe bestrating aangelegd. Daarnaast is geld beschikbaar gesteld voor kunstwerken, watergangen, verkeerslichten, bomen en beplanting, kunstgrasvelden en recreatiegebieden. 


Voor het aanleggen van de kunstgrasvelden heeft het college van de gemeenteraad ervoor gekozen voortaan gecoat rubber te gebruiken. Verder is de gemeente tot de conclusie gekomen dat de openbare ruimte in de voormalige gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude er nog erger aan toe is dan vooraf gedacht werd. Met name de bewegwijzeringsbordjes zijn aan vervanging toe, wat binnenkort te gebeuren staat.


In stadsdeel Rijsenhout komen veel straten er fleuriger uit te zien doordat er bloeiende heesters worden geplaatst. Dit gebeurt na overleg met de buurtbewoners. Ook bij andere herinrichtingsplannen worden bewoners betrokken. 


Een deel van de geasfalteerde fietspaden in Hoofddorp wordt vernieuwd. Het fietspad wordt voorzien van een nieuwe laag asfalt. Aan beide kanten worden de prikkelbosjes vervangen door kleurrijke beplanting. Er wordt daarbij worteldoek gebruikt, om ervoor te zorgen dat de wortels niet omhoog komen. 

Deel dit artikel