Nieuws

Rotterdam plaatst obstakels om aanslagen te voorkomen

Rotterdam gaat drie drukke straten extra beveiligen tegen terreuraanslagen. De trottoirs van de Witte de Withstraat, de Meent en de Coolsingel worden voorzien van obstakels, die het moeilijker moeten maken om met een voertuig de straat in te rijden.

Deze drie straten beschikken over veel horecagelegenheden en terrassen. Rotterdam neemt maatregelen om aanslagen zoals in Nice, Berlijn en Barcelona te voorkomen. De weg wordt niet afgesloten voor het verkeer. Om te voorkomen dat een auto het terras kan oprijden, worden onder meer bloembakken, fietsenrekken en verhoogde stoepranden geplaatst.

Coolsingel en Markthal

Ook voor de Coolsingel kijkt de gemeente naar soortgelijke beveiligingsmaatregelen. Die worden meegenomen in de huidige herinrichting van de Coolsingel. Bij nieuwe inrichtingsplannen wordt expliciet gekeken naar de fysieke weerbaarheid van de locatie en wordt beoordeeld of daar ook extra maatregelen nodig zijn. Onlangs heeft de eigenaar van de Markthal en het Alexandrium zelf al fysieke beveiligingsmaatregelen getroffen tegen inrijden.

VVD: in gesprek over meer maatregelen

De Rotterdamse VVD-fractie wil graag in gesprek met het college om te kijken of er nog meer maatregelen genomen kunnen worden om aanslagen te voorkomen. “Er zal worden onderzocht of in andere straten eveneens dergelijke maatregelen genomen dienen te worden”, schrijft de partij in een brief aan de gemeenteraad. “Wij zijn benieuwd naar de afwegingen die het college heeft gemaakt om juist prioriteit te geven aan de genoemde locaties en welke andere opties ter bescherming van de Rotterdam er zijn overwogen.”

Deel dit artikel