Nieuws

Almere vervangt oranje licht door LED

De gemeente Almere verving de oude oranje straatverlichting op de Buitenhoutsedreef door nieuwe witte LED-verlichting. Deze fikse klus startte op 31 januari om 20.00 uur ’s avonds tot ongeveer 02.00 uur in de nacht. Het verkeer werd gedurende die tijd geregeld met borden en verkeersregelaars.

Almere vervangt oranje licht door LED


Vervanging


De Buitenhoutsedreef is verlicht met lagedruk natriumlampen (oranje licht). Die zijn verouderd en toe aan vervanging. Door te kiezen voor verlichtingsarmaturen met witte LED's wordt de kwaliteit van de verlichting flink verbeterd. Ook het energiegebruik gaat daarmee omlaag. De oude oranje lampen verbruiken ongeveer 75 Watt en de LED-armaturen 50 Watt per stuk. Vervanging van alle 80 armaturen levert een besparing op van 8400 kWh per jaar plus de nieuwe LED’s gaan twintig jaar mee in plaats van twee jaar.

Proefvak Veluwedreef


Op de Veluwedreef maakt de gemeente een proefvak met drie verschillende LED-verlichtingsarmaturen. Aan de hand van deze proef gaan we bepalen welke armaturen we tijdens de reconstructie van de Veluwedreef het beste kunnen plaatsen. Dezelfde verlichting plaatsen we daarna ook op de Cinemadreef. De proeflampen hangen sinds 2 februari tussen de Hagevoortdreef en de Pereboomweg aan de oostelijke rijbaan (richting Almere Stad centrum). Dit proefvak is herkenbaar aan het vanzelfsprekende bord \"Proefvak openbare LED-verlichting\".

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel