Nieuws

Geld voor renovatie Hofpleinbogen

Rotterdam De omgeving rond de Hofpleinbogen in Rotterdam wordt opgeknapt. In totaal stelt de deelgemeente Noord twee miljoen euro beschikbaar. Het is echter de vraag of dat voldoende is om de wensen van bewoners in te willigen.

Geld voor renovatie Hofpleinbogen

 

Teruggeven


De werkgroep Vrienden Van De Hofpleinlijn wil dat de bogen, die zo'n 2 kilometer lang vanuit het centrum naar de rijksweg A20 lopen, worden 'teruggegeven' aan de wijk. De werkgroep is ontstaan uit bewoners in het Liskwartier en andere buurten. Ze willen graag dat de historie van de bogen - die inmiddels een monumentenstatus hebben - gewaarborgd blijft. Ze willen ook dat de bogen iets toevoegen aan de wijk.

Winkeltjes


Wendelien Lans: \"Er zouden meer leuke winkeltjes komen voor de bewoners. Nu zitten ze maar tegen een muur aan te kijken. Bovenop de bogen, waar vroeger de Hofpleinlein liep, zou groen kunnen worden aangeplant en zou een wandelzone gemaakt kunnen worden.\" Ze beseft dat dit erg duur gaat worden, maar vindt dat dit over een aantal jaren uitgesmeerd kan worden.

Onderkant is van deelgemeente


Dagelijks bestuurder Nils Berndsen van de deelgemeente Noord vindt ook dat er snel iets met de bogen gedaan moet worden. \"Het probleem is dat de onderkant van de bogen van de deelgemeente is, terwijl het dak van het Rijk is. En die kunnen we moeilijk verplichten er iets mee te doen. Al voeren we de druk wel op.\"

Bron: RTV Rijnmond
 

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel