Nieuws

Aantoonbaar Beheer Systeem voor de hele openbare ruimte

ABS is een online Aantoonbaar Beheer Systeem. Allerlei informatie van objecten zijn met het systeem te registreren, beheren en analyseren. Inmiddels maken al meer dan 120 gemeenten en organisatie gebruik van ABS van DCTT.

In eerste instantie is ABS ontwikkeld voor de registratie van speelobjecten in de openbare ruimte, maar inmiddels is dit systeem ook te gebruiken voor vele andere objecten zoals bomen, verkeersborden, kunstobjecten, peuterbadjes en sportaccommodaties. Met het Aantoonbaar Beheer Systeem (ABS) kunt u data van diverse objecten registreren, beheren en analyseren. Met de ABS app (offline), zijn gegevens en foto’s in het veld in te voeren. Dit kan met een smartphone of tablet. Nadat alle gegevens zijn ingevoerd van het betreffende object dient u de smartphone of tablet te synchroniseren.

Daarna kunt u via de computer met internetverbinding inloggen in ABS web (pc-deel). Daar vindt u alle in het veld geregistreerde gegevens terug. U kunt niet alleen de objectgegevens, maar ook de locatiegegevens registreren. Dit kan door middel van het toewijzen van X-Y coördinaten. Ook bij verplaatsbare objectenm zoals bloembakken en chemische toilettenm kan dat. Dan wordt er gebruik gemaakt van een QR code.

Gebruiksvriendelijk

ABS is een zeer gebruiksvriendelijke applicatie, waarin je veel informatie kunt opnemen. De modules in ABS zijn zo ingericht dat specifieke eigen objectgegevens kunnen worden ingevoerd. Door met de ABS App buiten gegevens in te voeren, hoeft u niet meer met pen en papier naar buiten om daarna deze informatie over te typen in een (integraal) systeem. Alle gegevens worden direct geregistreerd en opgeslagen.

Koppeling

ABS heeft een koppeling met diverse andere integrale systemen. Op die manier kan er in het veld door middel van de ABS appgegevens worden geregistreerd, waarna de gegevens door ABS met een automatische koppeling worden geëxporteerd naar het (integrale) systeem van de gemeente of organisatie. Als deze koppeling is geïnstalleerd zal deze zodra het systeem wordt aangezet automatisch uitgevoerd worden middels een Application Programming Interface (API). Door de ABS modules te koppelen verschijnen de specifieke gegevens van het betreffende object in het systeem.

DCTT
Almere
036 - 5236125
www.dctt.nl

Deel dit artikel