Nieuws

Grondige opknapbeurt Chopinplein Culemborg

Het Chopinplein in Culemborg krijgt een grondige opknapbeurt. Het winkelcentrum en de openbare ruimte in de wijk Terweijde gaan op de schop. Daarmee is de gemeenteraad mee akkoord gegaan.

Grondige opknapbeurt Chopinplein Culemborg

 

De belangrijkste elementen van het plein zijn de inrichting van de Brahmsstraat als wandel- en fietsboulevard. Aan die straat komen ondermeer de ingang van de nieuwe Coop en extra winkels.

Nieuwe woningen


Corporatie kleurrijk wonen zal aan de andere kant van het Chopinplein twee nieuwe gebouwen realiseren met ruim veertig woningen voor Stichting Prezzent. Deze stichting is de beheerder van kleinschalige woonvormen in de Betuwe en de Bommelerwaard voor mensen met een verstandelijke beperking. De nieuwe woningen komen te liggen aan een grote wijktuin die overdag open is als ontmoetingsplek.

Extra parkeerplekken


Tegelijk met de renovatie van het Chopinplein zal de gemeente ondermeer wegen opnieuw inrichten en extra parkeerplekken aanleggen. Na de meivakantie is er een informatiemarkt over het project in de Open Hof. Naar verwachting begint de bouw in 2012.

Bron: De Gelderlander

Terug naar overzicht nieuws >>>

Deel dit artikel