Nieuws

Familiepad zet Drentsche Aa in de schijnwerpers

Aan de noordoostkant van Assen is een eind mei het nieuw aangelegde familiepad ‘Amelte’ geopend. Het pad is onderdeel van een recreatieve toegangspoort, die een bijdrage levert aan de herkenbaarheid van de Drentsche Aa als nationaal landschap.

Het familiepad is goed begaanbaar voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Het pad, vervaardigd van vlak beton, heeft een lengte van ruim twee kilometer. Langs het pad zijn bankjes, speeltoestellen en picknickplaatsen (met materialen van RJ Drenthen hout en konstruktiebedrijf) geplaatst, waar wandelaars uitzicht hebben over het rivierdal. Dat niet alleen, ook zijn panelen aangebracht met daarop informatie over de omgeving, de geschiedenis en de flora en fauna. De panelen zijn gegoten in dezelfde vorm als die van het Nationaal Park de Drentsche Aa.

Nog een vlonderpad

Op de picknicktafels is een infographic over de loop en de functie van het water van de Aa en de Deurze geplaatst. Het geheel is nog niet helemaal klaar. Het is de bedoeling dat er nog een vlonderpad naar het Deurzerdiep wordt aangelegd.Credit: Drenthen RJ

Deel dit artikel